Home Typecursus Volwassenen  |   Maatwerk  |   Open Inschrijving  |   Typetesten  |   Locaties  |  Contact
 
 

Daarom...

 

Vindt u typen 'leuk'?

Nee, zult u waarschijnlijk zeggen.

En toch: of het nu gaat over studies, beroep of privé: zonder computer gaat bijna niets meer. Hierbij wordt veel met de muis gewerkt, maar de meeste tekst wordt getypt via het toetsenbord. En of u veel of weinig tijd hebt om te typen: het zoeken naar de gewenste letters is meestal niet de leukste bezigheid.

Alléén met het tienvingersysteem hebt u alle aandacht bij uw werkzaamheden en niet bij uw typewerk. Wanneer u typt met enkele vingers, bent u verplicht vaak te kijken naar uw toetsenbord.

En een traditionele typecursus?

Om met tien vingers blind te leren typen moet u via een traditionele typecursus vele saaie vingeroefeningen doen op het toetsenbord. Op deze manier duurt het 30 tot 40 uur tot u de plaatsen van de letters onthoudt. Die tijd had u liever anders besteedt…

Pas als u alle letters geleerd heeft (aan het eind van de cursus), kunt u daadwerkelijk het tienvingersysteem toepassen tijdens uw eigen typewerk. Tot dan blijft u de verkeerde typevaardigheid gebruiken.

De meeste internetcursussen zijn gelukkig wel spannend en aantrekkelijk gemaakt. Maar wie let er nu op de juiste vingerzetting? Een gezonde typehouding (rechte rug, schouders ontspannen, polsen laag etc.) Wie kijkt er mee tijdens het typen en corrigeert waar nodig?
Het enige wat gecontroleerd wordt bij een internetcursus is WAT er getypt wordt, nooit HOE er getypt wordt (dat kunnen zij niet zien). Een diploma via een online systeem is dus geen garantie dat er met tienvingers en blind is getypt.

Twee maal zo snel!

Met het tienvingersysteem kunt uw werk in de helft van de tijd uitvoeren. Stel, u bespaart een half uur winst per dag, dat is tweeënhalf uur per week, 10 uur per maand en 120 uur per jaar. Dat zijn wel 3 werkweken van 40 uur!

Wat gaat u doen met drie weken extra tijd?

Beter voor uw ogen

Naast tijdsbesparing hebt u nog een ander groot voordeel van blindtypen. U hoeft niet uw ogen van het scherm te halen en te kijken (en zoeken) naar de letters op uw toetsenbord. Niet alle ogen focussen zich even gemakkelijk.

omhoog / terug

 
 
 
   
 

BTW

Alle cursussen zijn vrijgesteld van btw, wijzigingen voorbehouden.

 
     
 

Cursusinhoud

De inhoud van de cursus staat onder lesopbouw. Wat kunt u verwachten?
De 'daarom-pagina' vertelt u waarom deze typecursus beter is dan een gewone typecursus.

 
     
 

Contact

Onze opleidingscoördinator, Astrid Romijn, helpt u graag de juiste cursus te vinden:
rechtstreeks 06-51638321 of via
websitecontact@asrom.nl

 
 

 

 

 
 
ASROM - Bergschenhoek - Sinds 1998 - Contactgegevens