Home Typecursus Volwassenen  |   Maatwerk  |   Open Inschrijving  |   Typetesten  |   Locaties  |  Contact
 
 

Lesopbouw alle varianten

Onafhankelijk welke variant van ons cursusaanbod u kiest, de opbouw blijft hetzelfde. Het verschil is echter de spreiding van de lessen en de lesuren. Alle lessen worden privé of klassikaal gegeven.

Belangrijk

De cursussen zijn kort maar lang genoeg om u echt blind te leren typen. Het vergt wel echte doorzettingsvermogen om goed te kunnen typen op tempo. U heeft dagelijks tijd nodig om te oefenen. Als het kan, dagelijks één of twee maal, een kwartier tot half uur. Hebt u geen tijd of denkt u geen discipline te hebben om regelmatig te oefenen, dan raden wij u deze cursus af.
Zonder oefenen geen resultaat...

Lesopbouw

In de cursus leert u eerst de plaatsing van de toetsen met behulp van een werkboek. Vier kleuren zorgen ervoor dat u onthoudt welke vingers u moet gebruiken.

Iedere letter, cijfer of leesteken heeft een eigen afbeelding. Deze afbeeldingen worden gebruikt in acht verschillende verhalen. Tijdens het beluisteren van het verhaal bent u al aan het leren typen!
Een achtergrondmuziek zorgt voor een ontspannen sfeer waarin effectiever geleerd kan worden. De verhalen zijn opzettelijk 'vreemd' van aard zodat ze sneller in het geheugen worden opgenomen. (U herinnert zich vreemde gebeurtenissen eerder dan dagelijkse gebeurtenissen).

Hierna wordt gewerkt in het werkboek, waarin steeds wordt herhaald waar de letters zich bevinden. Na iedere 5 geleerde toetsen gaat u daadwerkelijk op een toetsenbord oefenen. Dan wordt duidelijk dat u de toetsen al blind kunt typen.

Op deze manier wordt de basisrij (middelste rij toetsen) geleerd, de bovenste rij, de onderste rij, de cijferrij en ten slotte de symbolen, leestekens én accenten waarbij ook uitgelegd wordt hoe u de snelheid kunt verhogen (accuratesse blijft echter het allerbelangrijkste).

De nadruk wordt in deze cursus gelegd op het leren blindtypen; de snelheid komt vanzelf met de ervaring.

Leren typen was nog nooit zó leuk!   

omhoog / terug

 
 
 
   
 

BTW

Alle cursussen zijn vrijgesteld van btw, wijzigingen voorbehouden.

 
     
 

Cursusinhoud

De inhoud van de cursus staat onder lesopbouw. Wat kunt u verwachten?
De 'daarom-pagina' vertelt u waarom deze typecursus beter is dan een gewone typecursus.

 
     
 

Contact

Onze opleidingscoördinator, Astrid Romijn, helpt u graag de juiste cursus te vinden:
rechtstreeks 06-51638321 of via
websitecontact@asrom.nl

 
 

 

 

 
 
ASROM - Bergschenhoek - Sinds 1998 - Contactgegevens